Menu openen Menu sluiten

Er op uit

Vlakbij Slapen in het Bos is, voor jong en oud, van alles te beleven. Michel en Mariëlle geven je graag tips. Ze kennen de omgeving goed en weten precies wat leuke en inspirerende plekken zijn om naar toe te gaan.

Eten&drinken

Voor de lekkerste koffie (met taart!), de beste lunch of een high tea moet je bij Central Park in de Kapelstraat zijn. Eigenaresse Wendy verwent je graag met (h)eerlijke en originele gerechten. In de zomer zit je er fantastisch buiten. Kijk op www.centralpark.nl voor meer informatie en het menu.

Het beste en meest gezellige restaurant van Apeldoorn en verre omstreken, is restaurant Sizzles. Eigenaar Leon Habers kookt de sterren van de hemel en zijn vrouw Esther is gastvrouw in hart en nieren. Een fantastische culinaire avond gegarandeerd! Op tijd reserveren is aan te raden www.sizzles.nl Koninginnelaan 37 in Apeldoorn.

Voor een culinaire belevenis op een schitterende plek in de natuur, moet je zijn bij Huisje James aan de Van Golsteinlaan 30 in Ugchelen. Check hun site op www.huisjejames.nl en laat je verrassen! Nog meer leuke plekken voor lunch en diner zijn: Huisje James, restaurant Poppe, brasserie Martins, restaurant de Heerlijckkheyt en iets verder weg maar ook zeer de moeite waard Restaurant Jackies in Deventer www.jackiesnyc.com.

 

Wandelen en fietsen door de bossen

De bed&breakfast wordt omringd door wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Neem je de fiets, dan ben je bijvoorbeeld in twintig minuten in het pittoreske Hoog Soeren. Een mooi dorp met een geweldig, authentiek pannenkoekenhuis. Hier eet je de lekkerste pannenkoeken van de Veluwe onder toeziend oog van opgezette herten, zwijnen, uilen en eekhoorns!

Spelen in park Berg&Bos

Park Berg&Bos ligt vlakbij Slapen in het Bos. Met de fiets sta je er binnen 10 minuten, lopend door het bos in 20 minuten. Ga je door het bos, dan passeer je onderweg een omheind terrein waar zwijnen (regelmatig met jonkies) lopen. Neem oud brood mee en ze eten uit je hand. De toegang van park Berg&Bos is gratis. Voor kinderen is er een grote speelweide met houten klimtoestellen, een zandbak en een pomp waarmee je echt water uit de grond kunt pompen. Op de speelweide staan picknickbanken, een heerlijke plek om in de zon te zitten.

Voor meer actie bezoek je het Klimbos naast de speelweide. Op de website van het klimbos vind je informatie over de begeleiding van kinderen.

Shoppen en lekker eten in Apeldoorn

Shopaholics kunnen hun hart ophalen in Apeldoorn. Met de auto (of met de fiets) ben je in een kwartier in het centrum. Daar vind je leuke winkels, koffietentjes en het Coda Museum. Aanrader is de Korenstraat. Deze straat ligt in het verlengde van de Asselsestraat. In de Korenstraat vind je de leukste winkels zoals Petit Merci, Buining, Capital Men’s Fashion en Conceptstore Eigen. In de Korenpassage vind je de prachtige winkel Loft. Een winkel vol Scandinavische kleding- en woonmerken. Er tegenover vind je de mooie kledingwinkel BlaBla Woman.

Relaxen

Slapen in het bos doe je voor je ontspanning en is dus verbonden met relaxen, genieten en even helemaal tot je zelf komen.
Laat je heerlijk verwennen in één van de mooie wellness resorts van de veluwe, Sauna Bussloo of De Veluwse Bron. Twee prachtige plekken waar je middenin de natuur kunt genieten van wellness en lekker eten.

Genieten van natuur, kunst en cultuur

Het Nationale Park de Hoge Veluwe is het grootste natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Maar liefst 5400 hectare bos, heide, vennen, wild en stuifzand. Maak een fietstocht met een van de gratis witte fietsen die in het park staan of bezoek het Kröller Muller Museum met zijn wereldberoemde collectie schilderijen van Vincent van Gogh, de beeldentuin of het indrukwekkende Jachtslot Sint Hubertus (niet altijd geopend).

Paleis Het Loo

Het statige Paleis het Loo werd drie eeuwen lang bewoond door de Oranjes. Van koning-stadhouder Willem III tot koningin Wilhelmina was het hun thuis. In de diverse vertrekken zie je de meubels, voorwerpen en schilderijen waarmee zij zich het liefst omringden. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan de imposante tuin.

Terug in de tijd in Openluchtmuseum Arnhem

Het Openluchtmuseum Arnhem is een nationaal museum over de cultuur van het dagelijks leven van gewone mensen. Er wordt gewoond, gewerkt en genoten zoals Nederlanders dat door de eeuwen heen deden. Kinderen mogen overal op en in. Er is veel te doen, zeker in het weekend. Leuke speurtochten bijvoorbeeld. Maar je kunt er ook broodjes bakken in het houtvuur, een kijkje nemen in de smederij, met de tram het park door of oudhollandse spelen beoefenen. In de winter is er een schaatsbaan en staan er door het hele park vuurkorven om je op te warmen.

Samen de boom in

Dat kan in het Klimbos naast de speelweide van park Berg&Bos. Klimmend en klauterend leg je er een route af van 2 tot 12 kilometer, hoog tussen de bomen. Kijk even op de website van het klimbos hoe het zit met reserveren en de begeleiding van kinderen.

Aapjes kijken

In park Berg&Bos en dus ook op loopafstand van Slapen in het Bos, ligt de Apenheul. Hier lopen meer dan 200 apen vrij rond tussen de bezoekers. Een unieke ervaring. Ook vind je er een grote speeltuin. De Apenheul is geopend van 1 april tot eind oktober.

Uitrazen in Koningin Juliana Toren

Leuk voor kinderen tot ongeveer 12 jaar is het kleinschalige familiepretpark Koningin Juliana Toren. Met zelfs een achtbaan voor de allerkleinsten! Om lange wachtrijen te voorkomen is het aan te raden op tijd te gaan of juist aan het einde van de middag.